LÆR MER OM KOSTHOLD

Forelesningene til Birger Svihus i emnet "Forebyggende kvantitativ ernæring" har blitt filmet. Svihus er professor i ernæring og selv om forelesningene er beregnet på masterstudenter er vi sikre på at mange av dere vil ha glede og nytte av disse. Vi mener at kunnskap er veien til et bedre kosthold!

Forelesning om ernæring og fordøyelse - 1 av 4 

Forelesning om ernæring og fordøyelse - 2 av 4

Forelesning om errnæring og fordøyelse - 3 av 4

Forelesning om ernæring og fordøyelse - 4 av 4

Fedme del 1 av 3

Fedme del 2 av 3

Fedme del 3 av 3

Energi del 1 av 3

Energi del 2 av 3

Energi del 3 av 3

Diabetes del 1 av 3

Diabetes del 2 av 3

Diabetes del 3 av 3

Vi takker Birger Svihus for at vi har fått lov til å dele disse!

Eenfeldt sitt intervju med dr. Eric Westman
Eenfeldt har intervjuet dr. Eric Westman som er en av de aller fremste på lavkarbo i USA. Han har blant annet vært medforfatter på boka "Den nye Atkins-dietten" og har gjennomført flere lavkarbostudier.

Er sukker en gift? (video)
På "60 Minutes", rapporterer Dr. Sanjay Gupta om ny forskning fra noen av Amerikas mest respekterte institusjoner. De har funnet ut at sukker, slik det blir konsumert av amerikanerne i dag, er et giftstoff. Sukker kan være årsaken til flere av landets folkesykdommer, inkludert hjertesykdom.

Eenfeldt intervjuer Dr. Stephen Phinney, MD, PhD:
Om lavkarbo kosthold og hvordan man vedlikeholder kostholdsendringer etter at man har oppnådd ønsket vekt, hvordan fettmetabolismen endres på lavkarbo kosthold og valg av typer fett i kosten. Det drøftes også om lavkarbo kosthold i visse urbefolkninger.

Dr. Mary Vernon intervjuet av Andreas Eenfeldt
Dr. Mary Vernon intervjuet av spesialist i allmennmedisin Andreas Eenfeldt. Hun forteller om sin erfaring med lav karbo kosthold i sitt kliniske arbeid med pasienter og i sitt eget liv. Temaer de drøfter er bl.a. insulinens effekt på kroppen, hvordan insulin nivået kontrolleres, hvordan vi selv kan styre vårt insulin nivå, individuelle forskjeller i toleranse for karbohydrater, den vitenskapelige forklaringsmodellen bak lavkarbo kosthold, spesielle behov for pasienter med forskjellige sykdommer/medikamenter som begynner med lavkarbo kosthold. FRA 2011. (32.12 min)

Gary Taubes intervjuet på Dr. Oz.
Vitenskaps journalist Gary Taubes, representant for American Heart Association Dr Barbara Howard og Dr. Dean Ornish (representant for low fat diet) intervjuet av Dr. Oz. Uenigheten om karbohydratfattig og fettfattig kost kommer tydelig fram.

Gary Taubes - "Sugar Daddy tells all." Kort kommentar om sukker.

Gary Taubes: Om kolesterol

Dr. Eric Westman fra Duke University svarer på spørsmål

The Science and Practice of Low-Carb Diets

Duke University's Dr. Eric Westman answers viewer questions about the Atkins diet during a live "Office Hours" webcast interview, January 19, 2012. (42,42 min)

Westman is the director of the Duke Lifestyle Medicine program and co-author of "The New Atkins for a New You."

Det drøftes oppstart av lavkarbo kosthold og hva man kan forvente å merke, om hva man kan gjøre når man ikke opplever ønsket vektreduksjon, carbcounting apps, smør mangel i Norge :) , trening og mye mer..

Diabetes - Animasjonsfilm

Videoen forklarer Diabetes Type 2 og relaterte problemer