Bøker

Nytt blikk på kolesterol

Hvorfor bruker rundt 600.000 nordmenn kolesterolsenkende medikamenter?

I denne boken får du ny viten som gjør at du kan ta bevisste og informerte helsevalg.

Uten melk

Tåler du ikke melk, ikke liker melk eller rett og slett ikke ønsker å bruke melk, er dette boken du behøver. Her får du diverse middagsretter, bakst, omelett, salater, supper og tilbehør uten meieriprodukter. Alle oppskriftene er også gluten og sukkerfrie. Du får gode oppskrifter på basis retter som sauser og dressinger, og forfatterne forklarer grundig hvordan du går fram for å få den gode smaken selv om du må utelate melk.I tillegg til oppskriftene får du vite mer om laktoseintoleranse, melkeproteinintoleranse og melkeallergi. Tips til gode melkeerstatninger og ikke minst smarte mattips for travle dager, når du er i selskap eller på reisefot.

 

The Scandinavian Diet: Healthy with Low Carb

Through exhaustive research and detailed case histories of her patients, Dr Sofie Hexeberg shows us how we can, protect ourselves from obesity, diabetes, heart disease, and all sorts of other conditions - not through drugs, but by simple changes in our diet. By reducing the number of carbohydrates in our meals, and increasing the amount of fat, not only will we see the pounds dropping away, but we will help our body build its own defences against all kinds of debilitating conditions.

Frisk med lavkarbo - Bekreftelsen

Bøkene i serien Frisk med lavkarbo har hatt enorm suksess. I Bekreftelsen møter vi historiene til pasienter og mennesker Sofie Hexeberg har møtt, eller som har kontaktet henne for å fortelle om hvordan livet deres er forandret. Du kan lese om lavkarbo og trening, sammenhengen mellom fett og kolesterol, og hva du kan gjøre hvis du ikke går ned i vekt selv om du spiser lavkarbomat. Boka tar for seg - Søvn og søvnproblemer - Migrene og hodepine - Epilepsi - Fedme - Høyt blodtrykk - Diabetes type 1 og 2 - Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og graviditet - Multippel sklerose - Bekhterevs sykdom - Psoriasis - Psoriasisartritt - Leddgikt - Matintoleranse og irritabel tarm - Cøliaki - Crohns sykdom - Ulcerøs kolitt.

Frisk med lavkarbo - Kakefest

Den flotte boka "Kakefest" er her! Her finner du en mengde deilige kaker, desserter og andre søte saker uten mel og sukker. Alt er også glutenfritt. Ikke bare er det vidunderlig mye godt i boka, den ser også så vakker ut. En flott gave til den som ønsker å leve med litt færre karbohydrater, men samtidig kose seg med det som er søtt!

Frisk med lavkarbo - Selskap og helg

Nå er tiden kommet for å invitere til selskap med den beste lavkarbomaten på menyen. Sofie Hexeberg er tilbake med nok en kokebok. 

Denne gangen sammen med kokk Hanne Riise. I boken får du alt du trenger for å gjøre selskapet til en smaks- og lavkarbosuksess.

Frisk med lavkarbo - Frokost og lunsj

Lag den deiligste og sunneste frokosten og lunsjen uten å måtte ty til de evindelige brødskivene eller kornblandingen. Boken inneholder de beste lavkarbooppskriftene på frokost- og lunsjmat. Alt fra grøt, lavkarbobrød, kjeks, vafler, syltetøy og sjokoladepålegg til sandwicher, paier, supper, salater, kyllingnuggets og pizza. Alle oppskriften er korn- og glutenfrie, og uten tilsatt sukker og gjær.I tillegg til 50 oppskrifter får du alt du trenger å vite om hva lavkarbokosthold er, innkjøpsguide, om ingredienser og tips til oppbevaring av niste.

Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter

100 oppskrifter

Hundre herlige oppskrifter til alle dagens måltider, inkluderer tilbehør, saus, kaker og dessert. Alt du trenger for å legge om til lavkarbo, planlegging, råd og tips. Du får også en fire-ukers kom-i-gang-meny. Lag knekkebrød, muffins, omelett, eggepizza, kjøttkaker, thaisuppe og mye mer.

Frisk med lavkarbo - Nytt liv med riktig mat

Boken Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat er skrevet av Sofie Hexeberg og ble lansert medio mars 2010.Boken beskriver prinsippene ved lavkarbokosthold og forklarer hvorfor dette er gunstig ved en rekke sykdommer og plager. Sentralt i boken er 35 sykehistorier om pasienter som ved å endre kostholdet til et lavkarbokosthold oppnådde helsemessig gunstige effekter. Objektive resultater som vektendring og endring av blodprøvesvar er inkludert. Mange vil kjenne seg igjen i pasienthistoriene og bli motivert til endring av kostholdet.