NYHETER

Ny ansatt kostholdsveileder

Birthe Storaker har startet  som kostholdsveileder på klinikken. Hun er utdannet kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske skole og gir veileding til pasienter som trenger hjelp til å endre kostholdet når det gjelder allergier, intoleranser og andre helsemessige utfordringer.  Hun vil ta i mot pasienter onsdager mellom 0800-1600 i avdeling Sandvika.

 

Vaksine mot cøliaki - en tvilsom strategi

Les debattinnlegg av Erik & Sofie Hexeberg i Dagens Medisin her.

(Hvis noen tror at vi har kommet i skade for å kommentere en aprilspøk fra Folkehelseinstituttet, så er det forståelig. Dessverre er debattinnlegget basert på en artikkel som ble publisert lenge før 1. april.)

 

VG og fake news

Dette er egentlig ikke en nyhet - det handler om falske nyheter og det er en gammel sak med ny aktualitet.

I dag velger vi å kommentere nyheter mer enn at vi kommer med en nyhet. Det vi publiserer er en gammel sak. Da jeg hørte på Politisk kvarter på NRK2 i dag morges, 28. mars 2019, som omtalte VG sin selvransakelse av Giske-video-saken, ble jeg egentlig ikke overrasket. VG hadde konkludert med at de ikke hadde gjort noe galt og at de hadde sitert den dansende jenten, Sofie, riktig. VG tar ikke innover seg at de manipulerte det norske folk og ser ikke det ansvar de har når de setter dagsorden. Det er jo ikke noe nytt, dessverre.

Ved Dr. Hexebergs klinikk har vi erfaring med hvordan VG oppfører seg, og da jeg hørte på Politisk kvarter kom jeg til å tenke på en annen Sofie, som ble sitert av VG. Det er en sak fra 2011, som vi sendte klage til PFU på i 2012. Og for ordens skyld vedlegger vi VG sine oppslag 28. oktober 2011 og 29. oktober 2011 som vi klaget inn. Vi har aldri lagt ut vår klage offentlig, men VG sin oppførsel og det forhold at VG sin redaktør eller andre ansvarlige ikke stiller i dagens Dagsrevyen for å ta ansvar gjør at vi legger ut saken. Dessuten er det påfallende at journalisten må ta ansvar - 6 mndr permisjon med lønn = få sparken. Hva med redaktør og styreleder? Dette er en kultur i VG - det handler om hva som selger og det handler om hva som øker opplaget og gir resultater på bunnlinjen. Glem samfunnsansvar - det handler om bunnlinje. Da vi klaget inn vår sak i 2012, var det nåværende styreleder i VG, Torry Pedersen, som var redaktør i VG. Min vurdering er at det er en kultur i VG for å fabrikkere falske nyheter så lenge det er til VG sin fordel. Det koster lite å dementere overtramp langt bak i avisen på et senere tidspunkt. Hvem ser en liten notis av en dementi på 4. side mange måneder etter feilsiteringen på første side av avisen. I vårt tilfelle akseptert VG at uttalelse på første side var feil og dementerte dette på en lite fremtredende plass på side 4. PFU var ikke interessert i klagens prinsipielle sider og sålenge VG dementerte var PFU fornøyd. At pressen generelt har et troverdighetsproblem er for meg ikke vanskelig å forstå. At pressen blir beskyldt for "fake news" er noe pressen bør ta inn over seg og ikke bagatellisere. Vi har opplevd at VG produserte det vi vil kalle falske nyheter. Noe vi mener hadde til hensikt å sverte et lavkarbokosthold og øke VG sin fortjeneste både med hensyn til opplag av avisen og særlig gjennom VG-vektklubb. Som påpekt i dagens politiske kvarter, VG pleier å være flinke til å kreve at andre som trår feil, skal ta ansvar. De har ofret journalisten, men det handler om noe helt annet. Det handler om VG sin kultur. Det hjelper heller ikke å avsette redaktøren. Schibsted har sikret seg at VG sin kultur blir ivaretatt ved at tidligere redaktør overtar som styreleder. Skal vi unngå at VG fortsetter å manipulere det norske folk, har Schibsted bare en ting å gjøre, legge ned VG. VG har etter min mening ikke lenger noen troverdighet.

Hilsen Erik Hexeberg.